top of page

Geschiedenis en ontstaan van de club

Het onstaan van ZVC Hattrick

In mei 2006 kregen J. Gilis en W. Robijns contact via het online voetbalmanager spel "Hattrick". Ze besloten om samen op zoek te gaan naar spelers om een zaalvoetbalclub op te richten in Mechelen. 

Er was veel werk aan de winkel! Spelers, een zaal zoeken en een uitrusting samenstellen. 

Via een collega kwamen we in contact met Cisse Severyens, die voor ons een knappe uitrusting kon regelen en zorgen voor bedrukking.

Spelers vinden was minder makkelijk. De meeste hadden weinig of geen ervaring en dus zou het een lang leerproces worden. We besloten onze kansen te wagen in de Liga Zemst.

De zaal vonden we in De Nekker op donderdagavond om 21u30.

Het eerste seizoen werd een ware nachtmerrie, maar de club gaf niet op. Na nieuwjaar kwam onze trouwe P. Hofman bij de ploeg. Al was zijn eerste gedacht meer dan waarschijnlijk "waar ben ik terecht gekomen???" 

Uiteindelijk behaalde we 1 punt op een heel seizoen! (ik hoor u al denken, waarom in godsnaam spelen jullie verder)

De hele groep zette door! En het 2e seizoen werd er gericht spelers bijgehaald. Dit keer met enkele jonge talenten EN ervaren spelers. Zo verliep het 2e seizoen al veel beter! En geraakte we ook beter ingespeeld op elkaar.

Jaren gingen voorbij en op 17 maart 2017 besloten 3 spelers om de club te verlaten. Even een mokerslag in het gezicht van de voorzitter na al zijn harde werk die hij in de club had gestoken. Organiseren van bv een Quiz en wafelverkoop stonden op zijn palmares.

Deze tegenslag kwam onze voorzitter al snel weer te boven toen hij enkele spelers vond die hem wilde helpen om het seizoen uit te spelen.

En dit was het begin van een nieuwe start voor de club! En wat voor 1!

B. Cotteleer, S. Faut, P. Hofman, W. Robijns, C. Spens en W. Janssens lieten de club niet in de steek! Maar de eerste wedstrijd werd een kleine ramp en werd dan ook een zware nederlaag.

Dan kwam de wedstrijd van de ommekeer. De leider kwam op bezoek en verrassend genoeg was er geen ref aanwezig. We hadden maar 4 spelers en 1 afgevaardigde. Maar aangezien er geen scheidsrechter aanwezig was, besloot onze afgevaardigde voor deze ene wedstrijd in de goal te staan. Dit was niemand minder dan D. Eerdekens! Het werd een wedstrijd voor de geschiedenis boeken!

Danny, Jonas, Pieter, Bart en Robbe gaven alles om toch de eer te redden in de Liga Zemst. Het werd 5-5 na een geweldige wedstrijd.

Met nog enkele wedstrijd te spelen, zag het er al beter uit voor de club! Voor die wedstrijden werden C. Spens, S. Vermeulen, W. Penny en S. Faut aangetrokken om ons uit de nood te helpen. Hattrick won nog 4 van de 5 wedstrijden!

Toen bleek dat de 3 personen die de club verlaten hadden, ook in de Liga Zemst zouden gaan spelen met hun eigen club. (Ze konden het dan ook beter dan onze voorzitter, zeiden ze). Besloot de club om te verhuizen naar de Liefhebbers Zaalvoetbal cup.

Later bleek er geen sprake te zijn van hun nieuwe club! 

Hattrick begon het seizoen met volgende spelers: Jonas, Danny, Robbe, Pieter, Bart, Tim, Sven en Wayne.

Alles verliep zeer vlot dat seizoen (2017 - 2018). We hielden de 3 leiders in het vizier, want na nieuwjaar volgde de confrontatie met de leiders. Maar toen kwam er een nieuwe bom! De fairplay score moest dringend omhoog.

Met de jaarswisseling besloten Sven en Wayne om de club te verlaten. De voorzitter ging opzoek naar versterking en vond die ook! Gregory Pauwels, Dave Vanassche en Gianni Demeyer kwamen erbij!

2018 zou HET jaar van de club worden! Ongeslagen tot de voorlaatste speeldag. Toen verloor het onverwachts van een club in de middenmoot. 

De kopjes gingen even naar beneden want op de laatste speeldag moest leider Hattrick met 3 punten voorsprong (maar een slechter doelsaldo) richting de nummer 2. Sporthal IHAM werd de locatie waar de club geschiedenis zou schrijven.

De wedstrijd kon niet beter beginnen en Hattrick stond plots 2-0 voor. Je kon de spanning voelen, de fans gingen uit hun dak, want ze konden de titel al ruiken! Maar nog voor de rust stond het plots 2-3. De sfeer werd gespannen en de spelers begonnen zenuwachtig te worden! Zo begon de 2e helft dan ook slecht door een snelle tegengoal, 2-4. Zonder Talent was op dit moment de kampioen in de tweede klasse in de LZCUP van Mechelen. De spelers pepte elkaar op en begonnen elkaar aan te moedigen en toen plots de 3-4 viel, begonnen de fans helemaal uit hun dak te gaan. Het geloof was er terug en daar kwam de 4-4, met nog 2min op de klok. Scoorde Dave de verlosende 5-4 en werd Hattrick voor het eerst in hun bestaan KAMPIOEN! Queen galmde door de boxen. Spelers en fans vielen elkaar in de armen. En het werd nog een lange avond! Of eerder vroege?

Afbeelding1.png
H o o f d s p o n s o r
3. verticale banner 3.png
Logo Tripletta 2020 - Made with PosterMyWall.png
zvchattrick.png
STEUN ONS VIA TROOPER
bottom of page